Kuřecí kousky s kardamomem a pórkem s marsalou

Stracetti di pollo al caramomo e pori al marsala
328

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 30 minut

ingredience

  • 480 g kuřecích prsou
  • 300 g pórku
  • máslo (typ Meggle Butterfly Burro leggero)
  • víno Marsala
  • kardamom
  • sůl
  • pepř

postup

Očistěte pórek, nakrájejte na tenká kolečka a restujte na pánvi se lžičkou másla 5–8 minut. 

Nakrájejte kuřecí prsa na kousky. Z pánve odstraňte orestovaný pórek a restujte na ní 2–3 minuty maso se lžičkou másla a 4 otevřenými tobolkami kardamomu. Poté podlijte půlkou sklenice Marsaly a pokračujte v restování další 3 minuty. Přidejte orestovaný pórek, osolte, opepřete a po 2 minutách podávejte.

 

TIP LA CUCINA ITALIANA
Máslo Butterfly Burro leggero Meggle má o 50% tuku méně než běžné máslo. Neobsahuje lepek ani laktózu, takže je perfektní pro ty, kteří trpí potravinovou intolerancí.

 

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.