Kuchařská škola: Žebírka s čatný – měkčí žebírka

Costine e chutney
1 715

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 600 g vepřových žebírek
  • 2 červené slívy (230 g)
  • 1 broskev (180 g)
  • 40 g třtinového cukru
  • 30 g šalotky
  • kopr
  • máta
  • petrželová nať
  • skořice
  • muškátový ořech
  • mletý zázvor
  • citrón
  • ocet
  • uzená mletá paprika
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Měkčí žebírka

Přinášíme vám tip, jak upravit žebírka tak, aby maso bylo měkké, méně tučné a stejně chutné díky dvojí tepelné úpravě.

1. Ponořte žebra v celku do velkého hrnce s vařící, lehce osolenou vodou, kam jste přidali kapku octa, a vařte je pod pokličkou asi 2 hodiny.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.