Kuchařská škola: Vývar ze směsi mas

Brodo di carni miste
155

 náročnost: snadné
 počet porcí:
 doba přípravy: cca 3 hodiny

ingredience

  • 500 g hovězích žeber
  • 500 g telecí plece
  • 500 g telecího kolena
  • 500 g kuřecích křídel
  • 250 g cibule se slupkou na kousky
  • 120 g očištěného řapíkatého celeru 
  • 120 g mrkve na kolečka
  • 50 g pórku (očištěné zelené části) 
  • 1 bobkový list
  • 1 chomáček petržele
  • zrnka černého pepře
  • hrubá sůl

postup

Na přípravu dobrého vývaru není třeba mít drahé části masa (které jsou ale neodmyslitelné při přípravě vařeného masa): úplně postačí plec, hrudí (obsahuje více svaloviny), kuřecí křídla, slepičí krky (odpad z drůbežího masa jako nožky lze opálit a potom úplně obrat); hovězí oháňka je vhodná pro přípravu viskózního a chuťově výrazného vývaru. Pro bohatší chuť můžete přidat směs telecích a hovězích kostí, například koleno a stehenní kosti (vývar můžete připravit také jen z kostí a zeleniny, ale bude mít velmi zvláštní chuť). Vůni dodává celer (25%), mrkev (25%) a cibule (50%) a vedle toho také zelená část pórku se zcela ojedinělým aromatem. Podle vlastní chuti je možné přidat stroužek česneku pro trochu pálivou vůni a tymián pro svěžest. Naproti tomu bramboru nelze doporučit vůbec, krom toho, že vývar zakalí, bude také rychleji podléhat zkáze. Chcete-li dosáhnout výraznější barvy, použijte nakonec neoloupanou zlatavou cibuli. 

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.