Kuchařská škola: Těstoviny farfalle s ragù z perličky – příprava čerstvých těstovin farfalle

Farfalle con ragù di faraona
1 230

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

  • 450 g masa z perličky
  • 300 g hladké mouky 00
  • 5 vajec
  • 200 g krupice z tvrdé pšenice (semoliny)
  • 150 g řapíkatého celeru včetně listů
  • 100 g mrkve
  • 100 g cibule
  • strouhaný parmazán
  • máslo
  • bazalka
  • kurkuma
  • mletý bobkový list
  • vývar
  • suché bílé víno
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Příprava čerstvých těstovin farfalle

V následující škole vaření vám popíšeme všechny kroky ke správné přípravě těchto krátkých těstovin, které jsou díky svému tvaru ideální k podávání s omáčkami, protože se na nich dobře zachytí. Farfalle, česky motýli, mají charakteristický tvar motýlku anebo mašličky, a i když jsou těstoviny uvařené, pořád v jejich prostřední části budou víc než al dente.

1. Na vál nasypte mouku 00 a krupici z tvrdé pšenice. Vytvarujte do tvaru sopky, do jejíhož středu utvořte důlek, do kterého dejte rozšlehaná vejce. Též dle chuti můžete přidat kurkumu nebo také špenátové pyré nebo červenou řepu. Takto můžete připravit různě barevné těstoviny. Množství vajec by se mělo rovnat polovině množství mouky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.