Kuchařská škola: Studené těstoviny paccheri plněné kalamáry – jedna velikost k naplnění

Paccheri freddi ripieni di calamari
1 242

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 45 minut

ingredience

  • 50 g vyloupaných mandlí
  • 40 g celerových listů
  • 24 ks těstovin paccheri
  • 4 středně velké kalamáry
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • uzená paprika
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

Jedna velikost k naplnění

Válcovitý tvar paccheri je velmi odolný. Tyto těstoviny lze považovat za mini cannelloni, které můžete naplnit různými náplněmi nebo hustými omáčkami. Takto připravené patří – ať teplé nebo studené – mezi běžné první chody.

1.–2. Těstoviny paccheri nevařte více, než je nutné, neboť jejich těsto má tendenci se trhat. Sceďte je vždy al dente pomocí děrované naběračky, tak je poškodí co nejméně. Pro vychladnutí těstoviny rozprostřete na plech a zakápněte olejem. Těstoviny neoplachujte pod tekoucí vodou, aby neztratily svoji chuť a aby se dodatečně nepotrhal.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.