Kuchařská škola: Směs mušlí s bulgurem – bulgur, pšeničná zrna

Misto di conghiglie e bulgur
221

 náročnost: snadné
 počet porcí: 12
 doba přípravy: 45 minut

ingredience

  • 1 kg vařených slávek
  • 1 kg Venušiných mušlí
  • 1 kg srdcovek
  • 1 kg mušlí střenka
  • 300 g bulguru
  • 150 g cherry rajčátek
  • 100 g mrkve
  • 100 g žluté papriky
  • bazalka
  • česnek
  • olivový olej extravergine

postup

Bulgur, pšeničná zrna

Bulgur se skládá z tvrdých mletých pšeničných zrnek, má příjemnou konzistenci a jeho chuť připomíná lískové oříšky. Prodává se již předvařený. Nezaměňujte jej s kuskusem, který se skládá z drobných kuliček krupice. K uvařenému bulguru se hodí rajčata, máta, cibule, citrón tak jako v libanonské taboulé, ale můžete ho též doplnit mnoha jinými potravinami, ať v sušeném, nebo dušeném stavu.

1.–2. Bulgur vařte ve vroucí osolené vodě cca 12 minut, odstavte, a cca 3 minuty nechte odležet, poté sceďte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.