Kuchařská škola: Sépie se zeleninou na černo – jak se získává sépiový inkoust?

Seppie e verdure al nero
2 061

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina a 15 minut

ingredience

  • 8 sépií (1 kg)
  • 500 g loupaných rajčat
  • 300 g mrkve
  • 120 g řapíkatého celeru
  • 120 g bílé cibule
  • 30 g petrželové nati
  • 4 sáčky sépiového inkoustu
  • čerstvá feferonka
  • bazalka
  • suché bílé víno
  • česnek
  • sůl
  • olivový olej extravergine

postup

Jak se získává sépiový inkoust?

Všichni hlavonožci vylučují černou tekutinu bohatou na melatonin, která jim slouží k obraně. V kuchyni se tento přírodní inkoust přidává do jídel kvůli barvě a příjemnému mořskému aroma. Nejlepší je získat jej z čerstvých celých sépií; ten v sáčku je praktickou náhradou, ale méně chutnou.

 

1. Tělo sépie podélně rozřízněte a vyndejte kost.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.