Kuchařská škola: Salát s klouzky, ovčím sýrem, borůvkami a mandlemi – jak na klouzky?

Insalata di ovoli con pecorino, mirtilli e mandorle
1 215

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 15 minut

ingredience

  • 200 g klouzků
  • 150 g kadeřavé čekanky
  • 100 g borůvek
  • 80 g sezónního ovčího sýra fossa
  • 30 ml balsamikového octa
  • 30 g vyloupaných čerstvých mandlí
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Vzácný klouzek

Tato lahodně voňavá houba roste převážně v modřínovém lese, má bílou dužinu, je velmi oblíbená a její charakteristický vlhký a kluzký klobouček jí dal její jméno. V počátečním stádiu růstu se klouzek objevuje v bílém závoji, kterému se říká hlíza. Postupem času se hlíza otevře, ze které vykoukne oranžovo–červený klobouk, který dorůstá až do průměru 20 cm. Klouzek je vynikající ke konzumaci za syrova.

 

  1. Odstraňte závoj, který překrývá jeho bílou část, prsty vyjměte nebo pomocí nože závoj odřízněte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.