Kuchařská škola: Noky s hříbky a omáčkou z telecího – noky jako ravioli

Gnocchi ai porcini con sugo di vitello
473

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 2 hodiny

ingredience

  • 1 kg červených brambor
  • 750 g špičky z telecího
  • 500 g čerstvých hříbků
  • 300 g hladké mouky + trochu navíc
  • 200 ml masového vývaru
  • 100 g ricotty
  • 2 vejce
  • cibule
  • řapíkatý celer
  • mrkev
  • strouhaný parmazán
  • suché bílé víno
  • máslo
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • petrželová nať
  • česnek
  • sůl
  • pepř

postup

Noky jako ravioli

Těsto na noky se běžně modeluje jako válečky, které se krájí na kousky, do nichž se mohou dělat vroubky pomocí vidličky. Méně běžná je příprava plněných noků, které se připravují jako ravioli.

 

1. Těsto na noky rozválejte válečkem na plát o síle cca 3 mm. Pracujte na dobře pomoučněném vále.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.