Kuchařská škola: Neapolské sfogliatelle

Sfogliatelle napoletane
1 967

 náročnost: velmi obtížné
 počet porcí: 12 ks
 doba přípravy: cca 1 hodina a 40 minut

ingredience

  • 400 g hladké mouky + trochu navíc
  • 245 g másla
  • 150 g mléka
  • 100 g tvarohu
  • 50 g moučkového cukru
  • 40 g krupice
  • 30 g kandovaného pomeranče
  • 15 g sádla
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový lusk
  • mletá skořice
  • sůl

postup

3. Nakrájejte rolku na kolečka silná 2 cm ostrým nožem. Vsuňte palec doprostřed kolečka a otáčejte kolečko pravidelným pohybem, palcem táhněte okraj těsta tak, abyste vytvořili kornout. Pak je sfogliatella připravena na plnění.

 

Celý recept najdete zde

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.