Kuchařská škola: Neapolské sfogliatelle

Sfogliatelle napoletane
1 808

 náročnost: velmi obtížné
 počet porcí: 12 ks
 doba přípravy: cca 1 hodina a 40 minut

ingredience

  • 400 g hladké mouky + trochu navíc
  • 245 g másla
  • 150 g mléka
  • 100 g tvarohu
  • 50 g moučkového cukru
  • 40 g krupice
  • 30 g kandovaného pomeranče
  • 15 g sádla
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový lusk
  • mletá skořice
  • sůl

postup

Vlnité sfoglie jsou plněným zákuskem z Kampánie. Jejich typickým znakem je těsto, které se při pečení „otevře“ na několik plátků, pevných a křupavých. Tohoto efektu dosáhnete tradiční přípravou, kterou tu popisujeme.

 

1. Rozdělte těsto z mouky, másla, sádla a vody na 8 bochánků. Rozválejte je na pomoučeném válu na co nejtenčí pláty (cca 1 mm).

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.