Kuchařská škola: Malé otevřené zeleninové štrúdly – nudličky julienne

Piccoli strudel aperti con verdure
2 060

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 2 hodiny

ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g cukety
  • 200 g zelené cukety
  • 130 g mrkve
  • 100 g červené papriky
  • 4 jarní cibulky
  • 1 vejce
  • máta
  • tymián
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Nudličky julienne

Nařezání na tenké nudličky nebo plátky se nazývá julienne. Především se toto označení používá pro zeleninu, ale někdy také pro ovoce, citrusové kůry, salámy, masa a sýry. Julienne nakrájíte pomocí nože se širokou čepelí nebo na krouhači s vroubkovanou čepelí. Můžete též zeleninu nakrájet na plátky pomocí krouhače na hladké čepeli a poté nožem nakrájet julienne.

1. U zeleniny oválného tvaru nejdříve odkrojte jeden plátek a tím vytvoříte základ, o který se během krájení můžete opřít. Poté pokračujte v krájení plátků o šířce 2 mm.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.