Kuchařská škola: Krevety, skrčci a trojitý hříbkový krém – jak na skrčky kudlankové?

Gamberi, canocchie e triplo porcino
1 144

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 60 minut

ingredience

  • 600 g skrček kudlankový
  • 500 g hříbků
  • 300 ml mléka
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 cibule
  • 12 krevet
  • čerstvá majoránka
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Skrček kudlankový

je korýš dlouhý cca 20 cm s krunýřem perleťové barvy. Jeho maso je aromatické a má intenzívní chuť a je vhodnou alternativou k ostatním dražším korýšům, jako jsou krevety a humři. Musí být co nejčerstvější, nejlépe ještě živý, protože má tendenci rychle kapalnět a zanechat po sobě jen prázdnou skořápku.

Vzhledem k tomu, že se během vaření rozpadá, používá se zejména k ochucení rybích polévek, omáček nebo salátů z mořských plodů. Skrčky vcelku nebo loupaní se vaří v páře nebo se restují na pánvi na troše oleje.

Návod na vyloupání:

1. Hlavičku trhnutím oddělte od těla.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.