Kuchařská škola: Koláč s krémem frangiapane a ovocem – historický krém

Crostata di frangipane e frutta
1 953

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina a 10 minut + 2 hodiny na odležení

ingredience

  • 175 g hladké mouky
  • 160 g másla
  • 65 g práškového cukru
  • 50 g mandlové mouky
  • 30 g krystalového cukru
  • 20 g mouky z lískových oříšků
  • 3 vejce
  • vanilka
  • pomeranč
  • sůl
  • máta
  • čerstvé ovoce dle chuti

postup

4. Nakonec přidejte 50 g mandlové mouky (nebo stejné množství jiné mouky, například z pistáciových oříšků, lískových oříšků, vlašských ořechů). Dodejte aroma – nastrouhanou kůru z citrusů nebo esence. Abyste získali jemnější a chutnější krém, můžete přidat asi 80 g pudinkového krému.

 

Celý recept najdete zde

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.