Kuchařská škola: Koláč s krémem frangiapane a ovocem – historický krém

Crostata di frangipane e frutta
926

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina a 10 minut + 2 hodiny na odležení

ingredience

  • 175 g hladké mouky
  • 160 g másla
  • 65 g práškového cukru
  • 50 g mandlové mouky
  • 30 g krystalového cukru
  • 20 g mouky z lískových oříšků
  • 3 vejce
  • vanilka
  • pomeranč
  • sůl
  • máta
  • čerstvé ovoce dle chuti

postup

Historický krém

Tento sladký krém prý získal svůj název od Itala Frangiapaniho, který vymyslel parfém s vůní hořkých mandlí. Další říkají, že je podle Frangiapaniho, římského prince, následníka Kateřiny Medicejské, který tento krém vymyslel a exportoval ho do Francie. Ať už to bylo jakkoliv, krém se dodnes používá na naplnění malých tartaletek nebo ovocných koláčů.

1.–2. Smíchejte 80 g másla s 30 g cukru a krátce vyšlehejte ručním šlehačem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.