Kuchařská škola: Koláč Cappuccina – jak na těsto?

Torta Cappuccina
1 687

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina a 40 minut + 1 hodina na odpočinutí

ingredience

  • 500 g špenátu
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g ricotty
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 3 vejce
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Speciální těsto
Jedná se o těsto používané na slané koláče cappuccina a pasqualina, typické pro ligurskou tradici. Musí být vytaženo do tenkých plátů, které se kladou jeden na druhý a vytvoří tak efekt listového těsta.

1. Smíchejte 250 g hladké mouky se 60 ml oleje, 100 ml studené vody a trochou jemné soli a vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na 6 kuliček, které nechte cca 1 hodinu odpočinout v lednici.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.