Kuchařská škola: Japonský mix s bílou ředkví a miso pastou – jak na bílou ředkev?

Misto alla giapponese con daikon e miso
1 104

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

  • 400 g brambor
  • 120 g uzeného sýra tofu
  • 60 g bílé pasty miso
  • 45 g hladké mouky
  • 1 bílá ředkev
  • sójová omáčka
  • sakè
  • rýže
  • sladké víno
  • citrón
  • třtinový cukr
  • olivový olej extravergine
  • sečuánský pepř

postup

Bílá ředkev

Japonská bílá ředkev, čínská ředkev, obří zimní ředkvička, ledová svíce … a mnoho dalších jmen má tato velká hlíza čeledi brukvovité. Tvarem se podobá velké bílé mrkvi, chutí připomíná ředkvičku, je pikantní až nasládlá. Listy jsou též jedlé a mají velmi jemné aroma, nicméně většinou je od hlízy odřezáváme a odstraňujeme.

 

1. Pomocí škrabky na brambory ředkev oloupejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.