Kuchařská škola: Frikasé z perličky s piniovými semínky – jak naporcovat perličku?

Fricassea di faraona con pinoli
1 311

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

  • 1 naporcovaná perlička s játry (1,1 kg)
  • 30 g piniových semínek
  • 30 g šalotky
  • 3 vejce
  • citrón
  • zeleninový vývar
  • suché bílé víno
  • máslo
  • petrželová nať
  • olivový olej extravergine
  • hrubozrnná a jemná mořská sůl

postup

Jak naporcovat perličku

Perlička je hrabavý pták původem z oblasti Jižní Afriky. Prodává se v celku, zbavená peří, ale nevykuchaná a nenaporcovaná. Poradíme vám, jak ji naporcovat.


1. Oddělte hlavu pomocí malého sekáčku v místě, kde začíná krk. Oddělte nohy pod kolenním kloubem: během vaření zůstane kůže na kloubu a neodkryje kost. Odřízněte křídla v místě, kde se spojují s hrudním košem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.