Kuchařská škola: Čokoládové srdce

Cuore di cioccolato
2 628

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: cca 2 hodiny + 5 hodin na vychladnutí

ingredience

  • 4 hrušky Abate (1 kg)
  • 600 g hořké čokolády
  • 310 g krupicového cukru + trochu navíc
  • 240 ml mléka
  • 240 g čerstvé smetany
  • 80 g másla + trochu navíc
  • 50 g nasekaných pražených pistáciových oříšků
  • 10 žloutků
  • 3 bílky
  • kardamom
  • citrón
  • hladká mouka
  • sůl

postup

10. Nalijte krém do formy s piškotem na hrušky, srovnejte povrch a dejte odležet 5 hodin do lednice (ideální je připravit dort 1 den předem a ozdobit ho před podáváním). Po vychladnutí vytáhněte srdce opatrně z formy. Boky obalte rozemletými odkrojky piškotu. Přeneste dort na servírovací talíř a doplňte plátky hrušky a nasekanými pistáciovými oříšky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.