Kuchařská škola: Čokoládové srdce

Cuore di cioccolato
2 655

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: cca 2 hodiny + 5 hodin na vychladnutí

ingredience

  • 4 hrušky Abate (1 kg)
  • 600 g hořké čokolády
  • 310 g krupicového cukru + trochu navíc
  • 240 ml mléka
  • 240 g čerstvé smetany
  • 80 g másla + trochu navíc
  • 50 g nasekaných pražených pistáciových oříšků
  • 10 žloutků
  • 3 bílky
  • kardamom
  • citrón
  • hladká mouka
  • sůl

postup

8. Přelijte vše do hrnce od mléka a vařte krém za stálého míchání metličkou na teplotu 82–83 °C. 

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.