Kuchařská škola: Čokoládové srdce

Cuore di cioccolato
3 906

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: cca 2 hodiny + 5 hodin na vychladnutí

ingredience

  • 4 hrušky Abate (1 kg)
  • 600 g hořké čokolády
  • 310 g krupicového cukru + trochu navíc
  • 240 ml mléka
  • 240 g čerstvé smetany
  • 80 g másla + trochu navíc
  • 50 g nasekaných pražených pistáciových oříšků
  • 10 žloutků
  • 3 bílky
  • kardamom
  • citrón
  • hladká mouka
  • sůl

postup

2.-3. Šlehejte v mixéru 6 žloutků s 220 g cukru 20–25 minut: měli byste získat napěněnou směs. Přidejte ji do rozpuštěné čokolády. Ušlehejte sníh z bílků se špetkou soli a přimíchejte ho pak na třikrát do směsi z čokolády. Míchejte odspodu nahoru, aby vám sníh nespadl. Vymažte a vysypte moukou kruhovou dortovou formu (ø 27cm, výška 7 cm), nalijte do ní směs, srovnejte povrch a dejte péct 17 minut při 170 °C. Po vytažení z trouby nechte piškot vychladnout. 

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.