Kuchařská škola: Chobotnice ztracená v zeleninovém salátu – jak uvařit chobotnici?

Polpo affogato con macedonia di verdure
2 084

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 1,2 kg chobotnice
  • 170 ml řeckého jogurtu
  • 50 g na kousky nakrájených fazolek
  • 50 g vyloupaného hrášku
  • 3 jarní cibulky
  • 2 papriky friggitelli
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 řapíkatý celer
  • čerstvé chilli papričky
  • citrón
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

3.–4. Chobotnici ponořte do hrnce se studenou vodou, přidejte 2 řapíkaté celery, 1 jarní cibulku a další ingredience dle libosti. Přiveďte k varu, tak že postupně její houževnatá vlákna začnou měknout. Chobotnici vařte 30 minut a několikrát seberte lžicí pěnu.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.