Kuchařská škola: Chobotnice ztracená v zeleninovém salátu – jak uvařit chobotnici?

Polpo affogato con macedonia di verdure
868

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 1,2 kg chobotnice
  • 170 ml řeckého jogurtu
  • 50 g na kousky nakrájených fazolek
  • 50 g vyloupaného hrášku
  • 3 jarní cibulky
  • 2 papriky friggitelli
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 řapíkatý celer
  • čerstvé chilli papričky
  • citrón
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Jak uvařit chobotnici

Chobotnice patří do skupiny měkkýšů hlavonožců. Tělo má tvar váčku, ze kterého vychází 8 chapadel, která mají dvojitou řadu přísavek. Tímto se liší od menších chobotniček, které mají pouze jednu řadu přísavek. Většinou se chobotnice prodává již bez vnitřností, které jsou umístěny uvnitř její horní části.

1. Pomocí špičky nože nebo nůžek odstraňte oči, zrohovatělý zub, který se nachází ve středu, odkud všechna chapadla vychází.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.