Kuchařská škola: Chateaubriand na červeném pepři se zkaramelizovanými semínky – steak ve formě

Chateaubriand con pepe rosa e semi caramellati
789

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

  • 720 g hovězí svíčkové
  • 100 ml calvadosu
  • 40 g slunečnicových semínek
  • 40 g dýňových semínek
  • 20 g sezamových semínek
  • 1 červené jablko
  • celý červený pepř
  • máslo
  • krupicový cukr
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Steak ve formě

Z hovězí svíčkové o hmotnosti 350–500 g připravte Chateaubriand, který se peče z nejcennějšího a nejšťavnatějšího masa. K jeho přípravě se doporučuje maso očistit a svázat tak, aby si i během tepelné úpravy zachovalo svůj původní tvar. Steak se opéká v celku a je vhodné ho připravit krvavý maximálně středně propečený.

 

1. Maso očistěte nožem s úzkou, hladkou a ostrou čepelí – pečlivě odřízněte blány a tuk.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.