Kuchařská škola: Bruschetta na tymiánu s citrónem a garnáty – jak očistit císařské garnáty?

Bruschetta al timo e limone con scampi
1 610

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

  • 8 plátků bílého chleba
  • 3 jarní cibulky
  • 8 vyloupaných garnátů
  • 1 zralé rajče
  • 1 svazek tymiánu
  • akátový med
  • citrón
  • sůl
  • olivový olej extravergine

postup

Jak očistit císařské garnáty

Císařský garnát patří do kategorie korýšů stejně tak jako klasický humr. Má růžovo bíloubarvu a 10 nohou. Poslední dvě jsou ve skutečnosti čtverhranné štíhlé drápy. Podává se čerstvý a čerstvě ulovený. Stěží na trhu najdete živého garnáta, vzhledem k tomu, že bez vody jen těžko přežije. Jeho maso, na rozdíl od klasického humra a langusty, se pomaleji kazí. Jeho čerstvost zjistíte na první pohled – oko je plné, černé, tělo se leskne i přesto, že není živý.

1. Hlavu a tělo oddělte od ocasu; odlomte obě části od sebe v místě, kde se obě části spojují.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.