Křupavý koláč s cuketou

314

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8-10
 doba přípravy: 1 hodina a 20 minut + odležení těsta

ingredience

Pro přípravu křehkého těsta:  • 300 g hladké mouky • 150 g másla • 40 g cornflaků • sůl Pro přípravu nádivky:   • 400 g cuket bez špiček • 200 g sýra robiola • 100 g cibule • 80 g pancetty • petrželová nať • mléko • sůl • pepř

postup

Těsto Změklé máslo dobře promíchejte s moukou a přidejte 50 ml studené vody, v níž rozpusťte 6 g soli. Pokračujte ve vypracovávání těsta dostatečně rychle, aby bylo hladké a netvrdlo. Zabalte je do fólie a vložte na 1 hodinu do chladničky. Nádivka V rozpálené pánvičce orestujte dokřupava 40 g pancetty. Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky a restujte na tuku vyškvařeném z pancetty. Potom přidejte cukety nakrájené na kolečka a duste zakryté na středně prudkém ohni asi 8–10 minut, osolte a vypněte. Roztáhněte těsto a z obou stran je posypte najemno rozdrcenými cornflaky a jemným tlakem válečku na nudle opatrně vyválejte. Dortovou formu (ø 28 cm) vyloženou pečicím papírem naplňte těstem. Přikryjte dalším pečicím papírem, zasypte suchými luštěninami a při 180 °C pečte v troubě 20 minut. Vyjměte z trouby, odstraňte pečicí papír a luštěniny a znovu vložte do trouby na dalších 20 minut, aby se těsto vysušilo. Vyjměte z trouby, rozložte na těsto plátky slaniny a potřete rabiolou rozmíchanou se dvěma lžícemi mléka, lžící sekané petrželové nati a dostatkem pepře. Zakončete cuketami a vložte na 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.