Křupavá králičí stehýnka s hořčicí

451

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

• 4 k ráličí s tehna (800 g) • 100 g č erstvého sezónního s alátu • 70 g c hlebových t yčinek grissini • 70 g b ramborových chipsů • 2 s troužky č esneku • 1 m alá c ibule • ½ stonku ř apíkatého celeru • ½ mrkve • s uché bílé v íno • o livový o lej extravergine • rozmarýn • d ijonská hořčice • h rubozrnná sůl • c elý č erný pepř

postup

Nakrájejte na kousky cibuli, mrkev a celer, orestujte v pánvi se 2 lžícemi oleje, přidejte neoloupaný česnek a rozmarýn. Podlejte zeleninu trochou vína, přidejte stehýnka, hrstku hrubozrnné soli, lžičku celého pepře a zalejte vodou. Vařte bez pokličky 15–18 minut. Pak přikryjte pokličkou a nechte stehýnka i s vývarem úplně zchladnout. Sceďte stehýnka, osušte je papírovou utěrkou a potřete hořčicí. V mixéru rozmixujte brambůrky a grissini na jemnou strouhanku. Obalte stehýnka a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Zakápněte je olejem a pečte 10–12 minut při 250 °C dokřupava. Stehýnka podávejte teplá nebo vlažná se sezónním salátem.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Existují tři druhy směsí na obalování: rozšlehané vejce se strouhankou, mouka + rozšlehané vejce + strouhanka, nebo tuk (máslo nebo sádlo) se strouhankou. V našem receptu jsme použili strouhanku, která se podobá třetímu druhu, nicméně místo tuku jsme použili hořčici a přidali jsme brambůrky, které dodají na lahodnosti. Přecezený vývar z vaření stehýnek můžete použít na přípravu polévky, rizota nebo paelly.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.