Kroupy, kalamáry a křupavý špek

Orzotto, calamari e speck croccante
357

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 320 g krup
  • 250 g kalamárů
  • 6 tenkých plátků špeku
  • zeleninový vývar
  • bílý vinný ocet
  • máslo
  • strouhaný parmazán
  • arašídový olej
  • sůl

postup

Pečicí papír dejte na plech, rozprostřete plátky špeku, přiklopte další vrstvou pečicího papíru, přiklopte dalším plechem a dejte péct na 150 °C na 20 minut. 

Křupavý špek z trouby vyndejte, odklopte horní plech a kuchyňskou utěrkou osušte přebytečný tuk. 

Do hrnce nasypte kroupy a necelou 1 minutu opečte, poté postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte stejným způsobem jako rizoto minimálně 40 minut. 

Mezitím kalamáry nakrájejte na kousky a chapadla na půlky. Dejte do pánve, olejem zakápněte a na prudkém ohni do křupava opečte. 

Uvařené kroupy odstavte, přimíchejte trochu másla, přidejte velkou lžíci strouhaného sýra a zakápněte octem.

Takto připravené kroupy servírujte do talířů, přidejte kalamáry a ozdobte plátky i kousky křupavého špeku.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.