Krevety, skrčci a trojitý hříbkový krém

Gamberi, canocchie e triplo porcino
361

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 60 minut

ingredience

  • 600 g skrček kudlankový
  • 500 g hříbků
  • 300 ml mléka
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 cibule
  • 12 krevet
  • čerstvá majoránka
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Nohy hříbků oškrábejte, abyste je zbavili hlíny, a seřízněte je. Pečlivě očistěte kloboučky. Jeden hříbek vcelku si odložte stranou. Vyberte ten nejzdravější a nejpevnější. Zbývající dva kloboučky nakrájejte na měsíčky a na hrubé kousky nakrájejte také nožičky. Cibuli nasekejte na jemno a orestuje ji na pánvi s trochou oleje 5 minut na mírném plameni. Přidejte špetku soli a pokrájené nožičky hříbků a duste dalších 5 minut, poté zalijte vínem. Nechte alkohol odpařit, přilijte mléko, přiklopte a nechte dusit dalších 10 minut. V jiné pánvi restujte 5 minut na troše oleje na měsíčky nakrájené a osolené kloboučky hub. Vyloupejte skrčky a krevety a vložte je do varné nádoby parního hrnce vyložené pečicím papírem, ochuťte je trochou oleje a špetkou soli a společně vařte v páře 2 minuty. Poté vyjměte listorožce, odložte je stranou a další 2–3 minuty vařte krevety samotné. Nožičky hříbků rozmixujte s mlékem, v němž se vařily, na hladký krém. Hříbek, který jste si nechali stranou, nakrájejte na jemno. Houbový krém vlijte do talířů, do každého z nich vložte 3 krevety a orestované a syrové houby. Do středu talíře umístěte lžíci listorožce, doplňte pepřem, trochou oleje a ozdobte čerstvými lístky majoránky.   TIP LA CUCINA ITALIANA Masíčko listorožce má tendenci se při vaření rozpadat. Abychom předešli jeho ztrátě, je vhodné varnou nádobu parního hrnce nebo ocelové sítko při vaření v běžném hrnci vyložit pečicím papírem.   Nevíte si rady, jak vyloupat skrčka kudlankového? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.