Krevetový salát s luštěninami

360

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4-6
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 300 g očištěných krevet bez hlavy • 150 g uvařených bílých fazolí • 150 g uvařené cizrny • 150 g uvařené čočky • 20 g lístků šalvěje • 8 cherry rajčátek • arašídový olej • citrón • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Krevety vyloupejte, očistěte a vnitřní střívko odstraňte. Ponořte na 2 minuty do vroucí vody smíchané se šťávou z ½ citrónu. Vodu nesolte, krevety by ztvrdly. Poté sceďte a nechte vychladnout. V pánvi na arašídovém oleji osmažte šalvěj, dejte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej. V míse smíchejte fazole, cizrnu a čočku. Očištěná rajčata nakrájejte na měsíčky a přimíchejte k luštěninám. Salát zakápněte šťávou z ½ citrónu, přidejte 3 lžíce oleje, osolte a opepřete. Přidejte několik lístků šalvěje a krevety. Promíchejte, ozdobte zbylými lístky šalvěje a podávejte.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Pro přípravu tohoto pokrmu využijte čerstvé krevety, které vyloupete a očistíte, nebo krevety mražené, které jsou již očištěné. Mražené krevety nechte pomalu rozmrznout a též je spařte ve vroucí vodě, jak uvedeno v našem receptu.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.