Krém z piva

477

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 45 minut + 3 hodiny na odležení

ingredience

• 125 g čerstvé smetany • 120 g bílé čokolády • 100 g světlého piva • 60 g krupicového cukru • 50 g hladké mouky • 50 g mandlové mouky • 50 g másla • 2 g plátkované želatiny • sůl

postup

Namočte želatinu do vody. Nechte vařit pivo 5 minut, aby se zredukovalo množství a vůně byla koncentrovanější. Přiveďte k varu smetanu s 10 g cukru, pak zhasněte oheň a přidejte pivo a vymačkanou želatinu. Nalijte ještě teplou tekutinu na bílou čokoládu nalámanou na kousky a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Nalijte směs do 4 skleniček a nechte ztuhnout v lednici aspoň 3 hodiny. Smíchejte hladkou a mandlovou mouku a špetku soli, zpracujte s máslem a 50 g cukru na drobivou směs. Nasypte je na plech pokrytý pečicím papírem a dejte péct 15 minut při 160 °C. Podávejte krém s pečenou drobenkou a ovocem dle chuti.   TIP LA CUCINA ITALIANA Díky přidání piva není tento dezert vhodný na vyklepnutí z formy, připravte ho tedy přímo do sklenic nebo mističek vhodných k servírování.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.