Krém z hlávkového salátu a brambor

356

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

• 500 g brambor • 150 g hlávkového salátu • 80 g kozího sýra • 16 plátků pancetty (slaniny) • 1 řapíkatý celer • chleba • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Přiveďte k varu 800 ml vody, přidejte řapíkatý celer včetně natě, několik kuliček pepře, oloupanou a na kousky nakrájenou šalotku a osolte. Po 5 minutách přidejte oloupané a na plátky nakrájené brambory. Nechte vařit cca 20 minut. Před koncem vaření, na posledních 30 vteřin přidejte očištěný a na kousky nakrájený hlávkový salát. V kuchyňském robotu vše rozmixujte do hladkého krému. V pánvi opečte plátky pancetty do té doby, než budou křupavé. Toastový chleba nakrájejte na 16–20 kostiček o průměru 3 cm. V pánvi na trošce oleje opečte chleba, cca 2–3 minuty. Opečený chleba ozdobte pomocí cukrářského pytlíku kozím sýrem, přidejte dle chuti aromatické bylinky a podávejte společně s krémem a opečenou pancettou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.