Krátké těstoviny s omáčkou z petrželové natě a žampiónů

396

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 25 minut

ingredience

• 350 g sušených krátkých těstovin • 200 ml mléka • 200 g žampiónů • kukuřičný škrob • petrželová nať • strouhaný parmazán • olivový olej extravergine • citrón • sůl

postup

Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny. Mezitím v míse smíchejte lžíci kukuřičného škrobu, mléko a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte do té doby než, vznikne hustý krém, poté přimíchejte lžíci strouhaného sýra, větší hrst na jemno nasekané petrželové natě, znovu dejte vařit na cca 1 minutu a vařte do té doby, než vznikne hladký krém. Žampióny oloupejte a nakrájejte na plátky, zakápněte citrónovou šťávou, olejem a posypte nasekanou petrželovou natí. Těstoviny sceďte, smíchejte s připravenou omáčkou z petrželové natě a ozdobte nakrájenými žampióny.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.