Králík v mandlovém mléce

269

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 45 minut + 1 hodina na odpočinutí

ingredience

• 600 g vykostěného králičího hřbetu • 400 ml mléka • 140 g loupaných nepražených mandlí • 3 střední cukety • česnek • tymián • máslo • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

V hrnci smíchejte mléko a mandle a přiveďte téměř k varu. Pak oheň vypnete, hrnec přikryjte pokličkou a nechte 1 hodinu odpočinout. Mléko s mandlemi rozmixujte na krém, přefiltrujte a 2 minuty povařte, pak oheň vypněte. Cukety oloupejte a slupky nakrájejte na  tenké proužky, které restujte 2–3 minuty na rozpálené pánvi s nepřilnavým povrchem na troše oleje s 1 stroužkem česneku. Z králičího hřbetu vyřízněte karé a všechno maso osolte a opepřete. Na troše másla s pár větvičkami tymiánu opečte karé ze všech stran na pánvi s nepřilnavým povrchem, asi 10 minut. Zbytek masa z hřbetu opečte v jiné pánvi na másle, z každé strany méně než 1 minutu. Mandlové mléko rozdělte do talířů, přidejte restované proužky cuketových slupek, na plátky nakrájené králičí filety a ostatní maso z hřbetu nakrájené na proužky. Podle libosti ozdobte praženými plátky mandlí.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Tento recept můžete připravit i z králičích hřbetu, které se prodávají již vykostěné.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.