Králičí karbanátky s tuňákem

Crocchette di coniglio tonnato
168

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina a 45 minut + 3 hodiny vychladnutí

ingredience

  • 1 kg králičích stehen
  • 200 g scezeného tuňáka v oleji
  • 200 g majonézy
  • 200 g hlávkového salátu
  • 120 g ztvrdlého bílého chleba
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • strouhaný parmazán
  • olivový olej extravergine
  • bobkový list
  • petrželová nať
  • hrubá i jemná sůl
  • pepř

postup

Dejte vařit 2 litry vody, přidejte řapíkatý celer, mrkev, cibuli, 2 bobkové listy, několik kuliček pepře, poté přidejte králičí stehna, lžičku hrubé soli a cca 50–55 minut nechte vařit, než maso změkne. 

Uvařené maso nechte ponořené ve vodě vychladnout, poté sceďte a na kousky nakrájejte. Zeleninu též sceďte, odstraňte bobkový list a pepř. 

Králičí maso, tuňáka, a větší ½ zeleniny vložte do mixeru, přidejte petrželovou nať, vejce, lžíci strouhaného sýra a rozmixujte. Dle chuti osolte a opepřete. 

Z mletého masa vytvarujte 24 kroket, každou o váze 30 g, a na 30 minut dejte do lednice, krokety ztuhnou a během smažení se nerozpadnou. 

Krokety obalte v nahrubo umletém chlebu a v dostatečném množství rozpáleného oleje do zlatova usmažte (maso je již vařené, proto krokety vyjměte, jakmile budou zvenku opečené). 

Krokety ihned podávejte s hlávkovým salátem a majonézou. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA

Je důležité, kdy se králičí maso nakrájí. Zkontrolujte, aby všechny kosti a blány byly odstraněny. Králičí vývar přefiltrujte a použijte pro přípravu rizota nebo jako základ pro zeleninovou polévku.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.