Košíčky s ricottou a s hruškami

420

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 180 g sýra ricotta • 170 g hrušek • 15 ml akátového medu • 10 g čokoládových kapek • 1 listové těsto • citrónová kůra

postup

V míse smíchejte ricottu s medem, přidejte nastrouhanou kůru z 1 citrónu a přimíchejte čokoládové kapky. Z listového těsta vykrojte 6 koleček o průměru 10 cm a jednotlivě je vložte na plech pro přípravu muffinů. Připravenou směsí naplňte košíčky, navrch ozdobte na kostky nakrájenou hruškou a dejte péct na 180 °C na 18–20 minut. Poté z trouby vyndejte, vyklopte, nechte vychladnout a dle chuti ještě ozdobte na kostičky nakrájenou hruškou, poté podávejte.    LA CUCINA ITALIANA DOPORUČUJE  V tomto receptu můžete hrušku nahradit jablkem nebo jiným sezónním ovocem jako např. švestkami a fíky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.