Koláč z pražmy a zeleniny

Pie di orata e verdure
257

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

  • pražma královská (1 kg)
  • 300 g brambor
  • 230 g listového těsta
  • 100 g pórku
  • 50 g sušených rajčat v oleji
  • 15 g pancetty
  • 2 malé stonky řapíkatého celeru
  • 2 šalotky
  • 2 filety sardinek v oleji
  • 1 vejce
  • petrželová nať
  • mák
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Potřete dno oválné zapékací nádoby podle velikosti ryby. Osolte a opepřete břicho pražmy, naplňte chomáčky petrželové nati a uložte do zapékací nádoby. 

Nakrájejte na plátky celer, na kolečka pórek, a na měsíčky šalotku. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Nožem nakrájejte na jemno pancettu. 

Zeleninu a pancettu dejte na pánvičku s 50 ml oleje a za častého míchání orestujte všechno na prudkém ohni; po 2 minutách ztlumte oheň a pokračujte 5–6 minut v restování. 

Nasypte připravenou zeleninu na rybu tak, aby byla dobře přikrytá, a vyplňte zapékací nádobu listovým těstem, jehož stranu přiléhající na zapékací nádobu potřete rozšlehaným vejcem. Vejcem potřete také povrch těsta, posypte mákem a asi na 35 minut vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.