Koláč z listového těsta plněný těstem Maddalena a lesním ovocem

609

 náročnost: snadné
 počet porcí: 8
 doba přípravy: cca 1 hodina a 15 minut

ingredience

• 150 g hladké mouky • 140 g lesních jahůdek • 130 g krystalového cukru • 100 g malin • 50 g másla • 50 g ostružin • 3 žloutky • 1 vejce • 2 kulaté pláty vyváleného listového těsta (každý 230–250 g) • třtinový cukr

postup

Vyšlehejte vejce a 2 žloutky s krystalovým cukrem, pak přimíchejte mouku a nakonec rozpuštěné máslo. Takto si připravíte měkké těsto (těsto Maddalena). Položte pláty listového těsta na dva plechy pokryté pečicím papírem. Okraje těsta 2–3 cm potřete zbylým žloutkem, vyšlehaným s trochou vody. Posypte polovinu plátů listového těsta lesními plody, pokryjte těstem Maddalena za pomoci stěrky. Pak uzavřete pláty těsta na půlkruh a přitlačte dobře okraje, aby se těsto přilepilo k sobě. Potřete povrch listového těsta žloutkem, pak udělejte do těsta řezy, na některých místech i docela hluboké, aby vnitřní vlhkost mohla odcházet ven z koláče během pečení. Posypte třtinovým cukrem, hlavně po okrajích a dejte péct 45 minut při 160 °C. V polovině pečení koláče otočte horní stranou dolů.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.