Koláč s krémem frangiapane a ovocem

Crostata di frangipane e frutta
320

 náročnost: snadné
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina a 10 minut + 2 hodiny na odležení

ingredience

  • 175 g hladké mouky
  • 160 g másla
  • 65 g práškového cukru
  • 50 g mandlové mouky
  • 30 g krystalového cukru
  • 20 g mouky z lískových oříšků
  • 3 vejce
  • vanilka
  • pomeranč
  • sůl
  • máta
  • čerstvé ovoce dle chuti

postup

Udělejte linecké těsto na korpus koláče. Nejprve pár minut zpracovávejte 80 g másla se 45 g hladké mouky. Pak přidejte mouku z lískových oříšků, 1 vejce, moučkový cukr, špetku soli a zbylou hladkou mouku. Zpracujte na stejnorodé těsto. Lehce ho stlačte a nechte přikryté odležet 2 hodiny v lednici. Připravte krém frangiapane. Vyšlehejte 2 vejce a 80 g z nich smíchejte s mandlovou moukou, krystalovým cukrem, 80 g másla, semínky z poloviny vanilkového lusku a nastrouhanou kůrou z 1 pomeranče. Rozválejte linecké těsto na cca 5 cm silný plát a obalte jím dno a vnitřní okraje čtvercové formy (18 cm délka strany). Naplňte krémem frangiapane a dejte koláč péct 25–30 minut při 180 °C. Nechte koláč vychladnout a pak na něj naskládejte ovoce nakrájené na měsíčky a doplňte lístky máty.   Odkud se vzal krém frangiapane? A jak na něj? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.