Koláč s jogurtovým krémem a hruškami

464

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: cca 40 minut + doba na vychladnutí

ingredience

• 400 g hrušek • 340 g řeckého jogurtu • 300 g lineckého těsta • 200 ml mléka • 50 g krystalového třtinového cukru • 40 g bílého krystalového cukru • 12 plátků želatiny • badyán • rozmarýn • citrón

postup

Rozválejte linecké těsto na plát o tloušťce 3 mm a vyplňte těstem nízkou formu (∅ 16 cm). Na těsto nasypte suché luštěniny a dejte péct 20 minut na 180° C. Odstraňte luštěniny a pečte při 160° C dalších 10 minut. Přiveďte k varu mléko s 5 semínky badyánu a bílým cukrem, pak zhasněte oheň a přimíchejte předem namočenou a vymačkanou želatinu. Přeceďte mléko přes jemné síto a vychladlé ho smíchejte s jogurtem. Jakmile směs začne tuhnout, naneste ji na upečené vychladlé těsto. Oloupejte hrušky a nakrájejte je na slabé proužky. Na pánvi zkaramelizujte třtinový cukr se snítkou rozmarýnu, přidejte hrušky, šťávu z půlky citrónu a vařte 5 minut. Jakmile hrušky vychladnou, dejte je na koláč a ten pak dejte do lednice na 2 hodiny vychladit.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.