Koláč Cappuccina

321

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina a 40 minut + 1 hodina na odpočinutí

ingredience

• 500 g špenátu • 250 g hladké mouky • 100 g ricotty • 40 g strouhaného parmazánu • 3 vejce • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Mouku smíchejte s 60 ml oleje, 100 ml studené vody a trochou soli. Vypracujte hladké těsto, které rozdělte na 6 kuliček a přikryté je nechte v lednici odpočívat alespoň 1 hodinu. Špenát zatím nechte zavadnout na pánvi, na 2 lžících rozehřátého oleje jej restujte 4–5 minut. Pak jej vymačkejte a nasekejte nožem. Smíchejte špenát s ricottou, parmazánem, vejci, solí a pepřem. To bude náplň do koláče. Všech 6 kuliček těsta rozválejte na tenké pláty, nejdříve válečkem, pak rukama, dokud nebudou téměř průhledné. Jedním plátem vyložte rozevírací formu o průměru 24 cm, potřete plát olejem a položte na něj další 2 pláty, každý z nich také potřete olejem. Formu vyplňte náplní, pak ji přikryjte zbylými pláty těsta, přičemž každý opět potřete olejem. Po obvodu koláč uzavřete tak, že těsto stočíte směrem do středu do jakéhosi lemu. Pečte cca 50 minut při 180 °C.   Tipy, jak na tento recept krok za krokem, najdete také v naší kuchařské škole!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.