Koktejl z garnátů

Cocktail di scampi
381

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

  • 400 ml rajčatové šťávy
  • 200 ml arašídového oleje
  • 40 g cukru
  • 20 ml bílého vinného octa
  • 12 císařských garnátů
  • 2 žloutky
  • limetka
  • česnek
  • pažitka
  • kaviár
  • cherry
  • jablečný ocet
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Do rendlíku dejte rajčatovou šťávu se špetkou soli, pepř, cukr, oloupaný stroužek česneku, vinný ocet a cca 30 minut vařte.


Vyloupněte garnáty a vyndejte střívko. Nakrájejte je nožem na drobné kostičky a ochuťte olivovým olejem extravergine, šťávou z limetky, trochou nasekané pažitky, osolte, opepřete a nechte 10 minut marinovat.


Rozmixujte rajčatové pyré a propasírujte tak, aby vznikla hladká omáčka.


Připravte si majonézu. Lžíci jablečného octa přidejte do žloutků, vyšlehejte je metlou a přilijte trochu arašídového oleje. Přidejte ještě 2 lžíce cherry a špetku soli.


Podávejte koktejl z garnátů se dvěma omáčkami a lžičkou kaviáru. Ozdobte několika stonky pažitky a kouskem limetky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.