Karbanátky vařené na páře s kokosovou omáčkou

390

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 45 minut

ingredience

• 400 g mletého telecího masa • 150 g špenátu • 100 g klobásy salsiccia • 50 g strouhaného kokosu • 2 vejce • 1 bílá cibule • 1 zelená paprika • majoránka • kerblík • mléko • jádra vlašských ořechů • světlá a tmavá sezamová semínka • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Očistěte cibuli a papriku a nakrájejte je na hranolky. Zprudka restujte na pánvi s trochou oleje po dobu 2–3 minut. Připravte směs nasekaných lístků majoránky a kerblíku a osolte. Vypněte vařič a nechte vychladit. Vymáčkněte z klobásy maso. Smíchejte mleté telecí maso s masem z klobásy, přidejte 2 vejce, špetku soli, trochu nastrouhaného pepře a na kousky nakrájenou papriku a cibuli. Ze směsi vytvořte menší karbanátky (ø 3–4 cm). V talíři smíchejte 30 g světlých a 30 g tmavých sezamových semínek a tuto směs použijte k obalení karbanátků. Rozmixujte strouhaný kokos se 2 skleničkami mléka a 5 jádry vlašských ořechů. Vzniklý krém (omáčku) propasírujte. Vařte karbanátky na páře po dobu 12–15 minut, pak přidejte i špenát a za 2–3 minuty vařič vypněte. Karbanátky podávejte se špenátem ochucené kokosovou omáčkou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.