Kapusta vcelku plněná čekankou a dýní

Verza intera farcita di catalogna e zucca
316

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina a 45 minut + 1 hodina odležení

ingredience

  • 1 malá kapusta (650 g)
  • 300 g brambor
  • 300 g dužiny dýně
  • 300 g katalánské čekanky
  • 130 g kadeřávku
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • fenykl
  • bobkový list
  • pomeranč
  • citrón
  • máslo
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Do kastrůlku dejte kostičky brambor a dýně, zalijte vodou, přidejte fenykl, přiveďte k varu a vařte asi 12–15 minut.

Ponořte celou kapustu do kastrolu s vařící vodou a několika bobkovými listy, kůrou z pomeranče, a duste přikryté pokličkou 25 minut. Sceďte kapustu (ponechte si vodu, v níž se vařila), opatrně otevřete listy, neoddělujte je ale od košťálu uprostřed, lehce je uzavřete a vyřízněte pouze střed, který si ponecháte stranou. 

Prostředek kapusty nakrájejte nahrubo. 

Očistěte kadeřávek a čekanku, odstraňte kožnaté části; všechny listy nadrobno nakrájejte a vařte 8 minut ve vodě, ve které se vařila kapusta, a do níž jste přidali plátek citrónu.

Rozmačkejte na hrubo brambory a dýni, přidejte nasekaný střed kapusty, listy čekanky a kadeřávek, přidejte sůl, pepř, lžíci oleje a 80 g parmazánu (nádivka). 

Vymažte máslem dortovou formu, vyložte ji pečicím papírem, vymažte jej máslem a do středu dejte kapustu s listy otevřenými jako květ. Nádivku rozdělte mezi jednotlivé listy směrem od středu a pomalu je zavírejte. 

Namažte olejem, posypte zbytkem parmazánu, přikryjte nejprve pečicím papírem a pak alobalem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 25 minut. 

Vyjměte kapustu z trouby a vyklopte ji na servírovací talíř a servírujte nakrájené na trojúhelníky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.