Kalamáry se zeleninou

76

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6-8
 doba přípravy: 45 minut + odležení

ingredience

• 3 kalamáry (450 g) • 80 g hladké mouky • 60 g zelených rajčat (pouze jejich vnější část) • 60 g řapíkatého celeru • 60 g okurek • 50 ml mléka • 30 g žluté papriky • 30 g červené papriky • 1 vejce • bílý vinný ocet • bílé víno • čerstvé chilli papričky • tymián • mletý zázvor • olivový olej extravergine • arašídový olej • sůl

postup

Očištěné kalamáry nakrájejte na kolečka o šířce 7–8 mm. Připravte si těstíčko: smíchejte 50 g mouky, 50 ml mléka, 1 vejce a sůl. Chapadla z kalamárů a nakrájená kolečka obalte v mouce a poté v těstíčku. V pánvi v dostatečném množství rozpáleného arašídového oleje je osmažte ze všech stran a vyjměte těsně před tím, než budou opečené dozlatova. Odkládejte na papírovou utěrku. Očištěnou zeleninu nakrájejte na tenké nudličky. Připravte si marinádu: do hrnce nalijte 400 ml octa, 160 ml vína, 160 ml vody, přidejte trochu chilli papriček, větvičku tymiánu, trochu zázvoru a 3–4 minuty vařte. Do servírovací mísy střídavě klaďte zeleninu, smažené kalamáry, přelijte teplou marinádou a 30 ml oleje. Zelenina i kalamáry by měly být ponořené do tekutiny. Mísu přiklopte, nechte zchladnout a poté dejte do lednice na minimálně 3 hodiny odležet. TIP LA CUCINA ITALIANA Tento pokrm můžete připravit 2 až 3 dny předem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.