Jehněčí scottadito s fíky a cuketami

359

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 40 minut

ingredience

• 12 jehněčích kotletek (850 g) • 400 g cuket • 2 zelené fíky • 2 tmavé fíky • olivový olej extravergine • sůl

postup

Cukety rozkrájejte podélně na proužky. Opečte je na grilu a v závěru grilování osolte. Omyjte fíky a rozkrojte na poloviny. V široké pánvi (kterou je možné dát do trouby) na dvou lžících oleje orestujte kotletky. Orestujte je z obou stran, pak je vyjměte a ve stejné pánvi prudce orestujte fíky, jen ze strany řezu. Vraťte k fíkům na pánev kotletky, osolte a vložte do trouby na 10 minut při 180 °C. Kotletky podávejte s fíky a grilovanými cuketami.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Scottadito, česky „na popálení prstů“, je římský název pro jehněčí kotletky. Jakmile jsou orestované nebo ogrilované, ihned se jí horké, takže mohou popálit prsty. Mimo jehněčích kotletek můžete pod názvem scottadito dostat i jiné druhy masa nakrájeného na malé kousky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.