Jehněčí karbanátky s ředkvičkami

338

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 35 minut

ingredience

• 900 g mletého jehněčího masa • 300 g cuket • 100 g ředkviček • 80 g ztvrdlého bílého chleba bez kůrky • česnek • petrželová nať • citrón • suché bílé víno • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké plátky (pokud máte možnost, použijte kráječ, tzv. mandolínu), dejte do mísy s vodou a přidejte led. Takto budou ředkvičky daleko víc křupavé. Cuketu omyjte, odřízněte oba konce a nakrájejte na tenké plátky. V rozpálené pánvi na oleji několik vteřin restujte, osolte. Ztvrdlý chleba namočte do vody do té doby, než změkne. Poté v míse smíchejte s mletým jehněčím masem, přidejte hrstku nasekané petrželky, stroužek česneku, osolte, opepřete a přilijte lžíci vína. Dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. Z masové hmoty vytvarujte 12 karbanátků, rukou lehce přitiskněte, jednotlivé karbanátky zabalte do plátku cukety a v pánvi na oleji pečte z každé strany cca 2–3 minuty. Ředkvičky sceďte, osušte, osolte a zakápněte olejem a citrónovou šťávou. Podávejte jako přílohu ke karbanátkům.   TIP LA CUCINA ITALIANA Pokud zrovna nevlastníte mlýnek na maso, požádejte řezníka, aby vám maso umlel. V tomto případě se vyplatí si maso objednat den předem, jelikož ne vždy řezníci maso umelou v danou chvíli – kvůli smíchání chuti jehněčího masa s dalšími masy ke mletí.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.