Japonský mix s bílou ředkví a miso pastou

Misto alla giapponese con daikon e miso
386

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

  • 400 g brambor
  • 120 g uzeného sýra tofu
  • 60 g bílé pasty miso
  • 45 g hladké mouky
  • 1 bílá ředkev
  • sójová omáčka
  • sakè
  • rýže
  • sladké víno
  • citrón
  • třtinový cukr
  • olivový olej extravergine
  • sečuánský pepř

postup

Do hrnce nalijte vodu, přidejte 2 lžíce rýže, nesolte a cca 15 minut vařte. Rýži přeceďte a vodu uchovejte na později. Rýži již nebudete potřebovat. Rozdrťte několik kuliček pepře. Brambory oloupejte, nastrouhejte na hrubo, opepřete a promíchejte s moukou. Vtlačte bramborové těsto do kulaté kovové formy o průměru 6 cm a v pánvi na rozpáleném oleji je opékejte cca 2–3 minuty z každé strany. Stejným způsobem připravte celkem 8 bramborových placiček. Rozprostřete na plech a potřete z obou stran sójovou omáčkou. Ředkev oloupejte, ¼ nakrájejte na velmi tenké plátky a ponořte do vody s ledem. Ostatní část ředkve nakrájejte na kolečka o šířce 0,5 cm a ve vodě ve které jste vařili rýži, vařte cca 3–4 minuty. V míse smíchejte 1 lžičku sójové omáčky, 1 lžičku sakè, 2 lžičky sladkého vína a ½ kávové lžičky cukru (sójová směs). Rozpalte větší pánev, nalijte do ní sójovou směs přidejte na kolečka nakrájenou ředkev a na mírném ohni vařte do té doby, než ředkev absorbuje všechnu omáčku. Vařte cca 2–3 minuty. Miso pastu dejte do mísy, přidejte šťávu z 1 citrónu, 40 ml oleje a ponorným mixérem rozmixujte, vznikne majonéza. Též můžete olivový olej nahradit olejem arašídovým, ke kterému ještě přimíchejte 1–2 lžíce vody. Tofu sýr nakrájejte na nudličky. Na servírovací talíř střídavě klaďte plátky vařené ředkve, bramborové placičky, tofu sýr, přetřete majonézou a přidejte syrové plátky ředkve. Ozdobte nastrouhanou citrónovou kůrou a podávejte.   TIP LA CUCINA ITALIANA Miso pasta vzniká během kvašení sóji, ječmene nebo rýže. Tato pasta je velmi rozšířená po celém Dálném východě. Je bohatá na proteiny, vitamíny a je velmi lahodná.   Nevíte si rady, jak připravit bílou ředkev? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.