Impepata s mušlemi a fenyklem

411

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 20 minut + čištění

ingredience

• 2 kg Venušiných mušlí • divoký fenykl • suché bílé víno • česnek • olivový olej extravergine • sůl • celý černý pepř

postup

Namočte mušle na 2 hodiny do mísy se studenou, lehce osolenou vodou. V pánvi zahřejte 2 lžíce oleje, přidejte lžíci ručně natrhaného fenyklu a 2 oloupané stroužky česneku; jakmile budou lehce orestované, přidejte očištěné mušle, zalijte polovinou sklenice bílého vína, přikryjte a nechte mušle otevřít. Ochuťte otevřené mušle dostatečným množstvím čerstvě namletého černého pepře. Podávejte mušle s dalším čerstvým fenyklem, případně s přecezeným mušlovým vývarem.   TIP LA CUCINA ITALIANA Opravdová neapolská impepata se připravuje ze slávek a petrželové nati. Zde předkládáme variantu s použitím Venušiných mušlí, sladší, s intenzivní vůní fenyklu. Protože se jedná o recept rychlý a chutný, můžete jej využít také k ochucení špaget; v tomto případě slouží uvedená množství pro 6–8 osob.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.