Hřebenatky s okurkovou granitou

328

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut + 4 hodiny na přípravu granity

ingredience

• 750 g okurek • 120 g starého bílého chleba • 12 celých hřebenatek • petrželová nať • čerstvá feferonka • čerstvá máta • pažitka • olivový olej extravergine • sůl

postup

Připravte hřebenatky, oddělte sval od duté části lastury. Oloupejte okurky a rozmixujte je se špetkou soli, dejte je do misky a pak vložte na 4 hodiny do mrazáku. Občas je zamíchejte, aby vznikla ledová tříšť. U feferonky odstraňte semínka a nakrájejte ji na menší kousky. Mixujte chléb se snítkou petržele, feferonkou, 6 lístky máty, 6 stvoly pažitky a špetkou soli. Když vznikne velmi jemná drť, přidejte 2 lžíce oleje a ještě 1 minutu mixujte. Do každé části lastury položte ořech a korál, osolte, posypte ochuceným chlebem a gratinujte v troubě po dobu 10 minut na funkci gril při maximální teplotě. Pekáč umístěte do středu trouby, aby se hřebenatky nespálily. Vyndejte lastury z trouby a podávejte s okurkovou granitou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.